Γήπεδο OPAP ARENA AEK

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΡΓΟΥ

Κατασκευή: 2022

Μηχανολόγοι: Team E-M Consulting Engineers 

Kατασκευαστής: ΤΟΜΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε

Developer: Dikefalos S.A

Project Management: Dimand S.A.

Φωτογραφίες: F93 Ioannidis Architectural Lighting

Μελέτη Φωτισμού: F93 Ioannidis Architectural Lighting 

Ο Γιάννης Ιωαννίδης και η ομάδα F93 με την εμπειρία χρονών και γνώσης, μελέτησε, σχεδίασε και προδιάγραψε το φωτιστικό σύστημα τελευταίας τεχνολογίας LED και διαχείρισης RDMX κατά UEFA Elite A. 

Στο στάδιο της σχεδίασης φωτισμού μέριμνα δόθηκε στα παρακάτω ως εξής: 

  1.  Η άνεση και η απόδοση των παικτών να μην παρεμποδίζονται από το σύστημα φωτισμού LED του γηπέδου.
  2. Ο θεατής θα πρέπει να μπορεί να παρακολουθήσει και να απολαύσει τον αγώνα χωρίς να υποστεί οποιαδήποτε ενόχληση από το σύστημα φωτισμού του γηπέδου.
  3. Το σύστημα φωτισμού LED παρέχει επίπεδο έντασης φωτισμού που επιτρέπει στους τηλεοπτικούς οργανισμούς να λειτουργούν αποτελεσματικά, σύμφωνα με τις απαιτήσεις που ορίζονται για το σχετικό επίπεδο φωτεινότητας της UEFA.
  4. Εγκατάσταση ενος LED βιώσιμου φωτιστικού συστήματος με χαμηλό κόστος συντήρησης.
  5. Το σύστημα φωτισμού του αγωνιστικού χώρου είναι κατάληλα χωροθετημένο για την απόδοση ποιοτικού φωτισμού στους παίχτες, στους θεατές και στους τηλεοπτικούς οργανισμούς, κατάλληλο για κάμερα 8K με FF < 1% και TLCI >90.
  6. Επίτευξη μιας περιβαλλοντικά υπεύθυνης λύσης φωτισμού.
  7. Κάθε αθλητικό στάδιο είναι μοναδικό. Κατά συνέπεια, κάθε στάδιο θα απαιτήσει μια σχεδιαστική λύση που είναι κατάλληλη για το σχετικό στάδιο και το επίπεδο φωτισμού.
  8. Τα σύγχρονα συστήματα τεχνητού φωτισμού είναι σε θέση να παρέχουν υψηλής ποιότητας συνθήκες φωτισμού στον αγωνιστικό χώρο και μπορούν δυνητικά να ενσωματωθούν στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του γηπέδου.
  9. Το σύστημα τεχνητού φωτισμού μπορεί επίσης χρησιμοποιείται για τη δημιουργία εφέ φωτισμού για εκδηλώσεις σταδίου και εφέ φωτισμού πριν και μετά τον αγώνα.